Efektet anësore të pijeve energjike në shëndetin tonë

Efektet anësore të pijeve energjike në shëndetin tonë

Pijet energjike konsiderohen si një zëvendësues i kafesë për të siguruar stimul shtesë, por ajo që pak njerëz nuk e kuptojnë është se kjo lloj pije nuk mund të pihet e të mos ketë efekte negative.

Ka shumë rreziqe shëndetësore të raportuara, energjia e tepërt që lidhet me shumë raste të vdekjes, si dhe ndikimin që ai ka në trupin tonë.

Universiteti i Ëaterloo në Kanada, kreu një studim të 2,055 të rinjve, në të cilin afërsisht 55.4% raportuan se kishin pasur efekte anësore pas pirjes së pijeve energjetike, disa prej të cilave ishin vërtet të frikshme.

Studimi zbuloi se 24.7% e të anketuarve ishin midis moshës 12 dhe 24 vjeç dhe kishin të njëjtin efekt, e cila është rrahje e përshpejtuar e zemrës, e njohur si aritmi kardiak. Ndërsa 24.1% raportuan vështirësi në gjumë dhe 18.3% u ankuan për dhimbje.

Studimi vuri në dukje gjithashtu se energjia e tepërt shkaktoi të vjella dhe diarre (5.1%), të tjerët kishin dhimbje në gjoks (3.68%). Ka pasur raste të rralla kur vullnetarët kanë pasur edhe konfiskime.