Fotot e rralla të Ahmet Zogut nga fototeka Marubi 

Fotot e rralla të Ahmet Zogut nga fototeka Marubi 

“…duam a nuk duam ne, ai mbetet një karakter interesant dhe enigmatik, një përzierje pa kriter kontradiktash të ndryshme, gjysmë hero dhe gjysmë bufon, për të cilën do të interesohen si grumbulluesi i fakeve historike të çuditshme, ashtu edhe studiuesi i psikologjisë”, thoshte Faik Konica për Ahmet Zogun.

Ahmet Zogu me dy adjutantë të tij. Kel Marubi / 28 shtator 1925.

Mbreti Zog dhe Mbretëresha Geraldina Appony. Gegë Marubi / 1938

Fejesa e Mbretit Zog me konteshën hungareze Geraldina Appony. Gegë Marubi / 1938.

Vila e mbretit Zog I në Durrës. Gegë Marubi / 1938.