Gabimet që nuk po ju lënë të ndërtoni muskuj si duhet

Gabimet që nuk po ju lënë të ndërtoni muskuj si duhet

A e keni ndjerë ndonjëherë që pavarësisht se keni bërë të gjitha gjërat e duhura në palestër, pas një suksesi të vogël në fillim, që muskujt nuk po ndërtohen më? Nëse po, atëherë ndoshta po gaboni disa gjëra themelore, njofton Insajderi.

Vazhdimisht po qëndroni në të njëjtën gamë ushtrimesh.

Megjithëse ka shumë debate rreth asaj se cili është interval i përsosur për të ndërtuar muskujt, ekziston një lloj konsensusi se 5-8 përsëritjet janë optimale. Sidoqoftë, qëndrimi tek i njëjti interval nuk është mënyra e duhur për të ecur përpara, veçanërisht pasi nuk jeni më fillestar.

Për këtë arsye, është e këshillueshme që t’i përmbaheni 3 vargjeve të ndryshme: të ulëta, të mesme dhe të larta. Duke filluar me intervalin e ulët, kaloni 2-3 javë duke punuar në secilin nivel.

  • Diapazoni i ulët i përsëritjes (3-4 përsëritje): Ju mundëson ngritjen e peshës më të madhe, e cila me kalimin e kohës do t’ju mundësojë të përdorni peshë më të madhe në intervalet e tjera.
  • Diapazoni i përsëritjes mesatare (6-8 përsëritje): Shërben si urë ndërsa kalon nga diapazoni i ulët i ushtrimeve në intervalin e lartë të të tyre.
  • Diapazon i lartë (12-15 përsëritje): Ndihmon në rritjen e qëndresës tuaj.

Po mbi-ushtroni.

Ushtrimi i tepërt do t’ju sjellë më shumë dëm sesa dobi. Kur qëllimi juaj është të ndërtoni muskuj, dhe të mos humbni dhjamë, duhet të hani shumë dhe të mos shqetësoheni për shtimin e dhjamit. Bërja e shumë ushtrimeve kardio mund të jetë joproduktive. Nëse punoni shumë ose bëni shumë kardio, do të humbni tepricën e kalorive që ju nevojitet për të grumbulluar muskujt tuaj.

Nuk hani ushqimet e duhura.

Shumica e njerëzve që fillojnë me një qëllim të ndërtimit të muskujve mendojnë se ata duhet të hanë vetëm proteina për të mbledhur muskujt.

Ndërsa është e vërtetë që proteinat janë të rëndësishme, pasi ato përbëhen nga aminoacide që janë blloqet ndërtuese të jetës, nuk rekomandohet neglizhimi i karbohidrateve dhe yndyrës. Karbohidratet sigurojnë energji në trup që kërkohet për të ndihmuar masën më të madhe të muskujve, ndërsa yndyrnat janë përgjegjëse për testosteronin dhe hormonet e tjera të lidhura me rritjen.

Pra, pavarësisht se keni bërë përpjekjet tuaja më të mira në palestër, nëse nuk po merrni rezultatet e dëshiruara, merrni parasysh të shtoni 500 kalori në dietën tuaj dhe nëse ende nuk shihni shumë rritje pas dy javësh, shtoni edhe 500 kalori të tjera.

Nuk hani ushqim sa duhet.

Kur jeni duke u përpjekur të ndërtoni muskuj, duhet të hani shumë ushqim për të marrë energjinë e nevojshme për t’i zhvilluar ato. Të hash vetëm 3 vakte mund të mos jetë e mjaftueshme. Kështu që rekomandohet të keni të paktën 6 vakte në ditë për të marrë sasinë e kërkuar të kalorive.

Shmangni seancat intensive të trajnimit me pesha.

Trupi i njeriut është krijuar për të ruajtur energjinë në mënyrë që të mos përfundojmë të uritur. Si rezultat, trupi natyrshëm nuk dëshiron të krijojë muskuj.

Seancat e trajnimit me peshë janë shumë të rëndësishme për ta detyruar trupin të ndërtojë muskuj. Në cilindo interval të ushtrimeve që ndodheni, pesha duhet të jetë aq shumë sa që mezi arrini të plotësoni numrin e kërkuar të përsëritjeve dhe stërvitja duhet të jetë e mjaftueshme për të qenë në gjendje të stimuloni sintezën e proteinave.

Nuk jeni konsistent.

Të jesh i paqëndrueshëm është gjëja më e madhe që mund të bësh për të penguar të gjitha përpjekjet e tua. Nëse nuk jeni në përputhje, përparimi që keni bërë duke ushtruar do të humbasë. /Insajderi.com

Burimi: Bright Side