Kanabisi, ja si ndikon në tru

Kanabisi, ja si ndikon në tru

Prej kohësh, marihuana i ndihmon njerëzit të jenë më të “ftohtë” dhe shkenca ka filluar të mbështesë atë pretendim.

Studiuesit e Universitetit Vanderbilit zbuluan se kanabisi mund të shkurtojë lidhjet midis pjesëve të trurit që dihet se shkaktojnë ankth dhe stres, prandaj nuk lejohet në pjesën më të madhe të vendeve.

Disa shtete lejojnë që marihuana të përdoret prej disa pacientëve me rekomandim nga mjeku.

Megjithëse shumë përdorues betohen për efektet qetësuese të marihuanës, mbetet shumë e paprovuar se çfarë efektesh shkakton, shkruan noa.al. Në New York, recetat mjekësore të marihuanës lejohen vetëm për trajtimin:

-kancer

-Infeksion HIV ose SIDA

-skleroza laterale amiotrofike (ALS)

-sëmundja e Parkinsonit

-sklerozë të shumëfishtë

-dëmtimi i palcës kurrizore me spazëm

-epilepsi, sëmundje inflamatore e zorrëve

-neuropatia, sëmundja e Huntingtonit

-çrregullimi i stresit pas traumatik

-dhimbje kronike.