Keni blerë një pemë Bonsai? Këto këshilla do ju vijnë në ndihmë

Keni blerë një pemë Bonsai? Këto këshilla do ju vijnë në ndihmë

Një pemë bonsai është një pemë miniaturë që mbillet brenda një ene. Në fakt, termi “bonsai” do të thotë “e mbjellë në një enë” në japonisht, njofton Insajderi.

Kujdesi për një pemë bonsai mund të duket frikësuese në fillim. Këtu janë disa këshilla për t’ju treguar se si të kujdeseni për një pemë bonsai me lehtësi.

  • Pozicionimi: Bonsai juaj duhet të mbahet larg nxehtësisë direkte ose thatësisë.
  • Ndriçimi: Mbajeni bonsai-in tuaj në zonë me shumë dritë dielli.
  • Lagështia: Bonsai ka nevojë për lagështi në mënyrë që të mbajnë dheun e lagësht.

Shkaku kryesor pse një bonsai thahet është ujitja e pakët. Kur ujitni pemën tuaj, qëllimi kryesor është të lagni plotësisht sistemin e rrënjës me ujë.

Truku më i mirë për të kuptuar se nëse pema juaj ka nevojë për ujë, është të zhytni gishtin e madh në dhe, nëse është e thatë, ujiteni.

Fertilizimi i bonsait tuaj siguron që ajo të marrë sasinë e duhur të ushqyesve që i nevojiten për të qëndruar të shëndetshëm. Një pleh i balancuar i bonsai përmban sasi të barabarta azoti, fosfori dhe kaliumi. Para se të hidhni plehun, sigurohuni që ta keni ujitur pemën tuaj tërësisht pasi është e dëmshme të fertilizoni bimën ndërsa toka është e thatë. /Insajderi.com