Këto sekrete të thjeshta do t’iu bëjnë të dukeni 10 vite më të rinj

Këto sekrete të thjeshta do t’iu bëjnë të dukeni 10 vite më të rinj

Të dukeni 10 vite më të rinj mund t’iu duket e pamundur. Mirëpo ekzistojnë disa sekrete, që janë praktikuar qysh moti, dhe të cilat ndikojnë në reduktimin e rrudhave dhe në përmirësimin e pamjes së lëkurës.

Në vend të blerjes së kremrave të shtrenjta, preferohet që të kujdeseni në atë se çfarë konsumoni. Vajrat, frutat dhe perimet që i konsumoni çdo ditë mund të jenë zgjidhja e vetme për një lëkurë më të mirë.

Disa nga produktet që do t’iu ndihmojnë të dukeni 10 vite më të rinj janë:

Çokollata e zezë– përmban flavonoide, të cilat e mbrojnë lëkurën tuaj nga dielli dhe dëmtimet e tjera. Nëse filloni të konsumoni rregullisht çokollatë të zezë, ju do t’i vëreni menjëherë efektet.

Çaji i gjelbër– krahas efekteve, që ka për shëndetin e brendshëm, ky lloj çaji ndikon edhe në pamjen e jashtme të lëkurës. Çaji i gjelbër është i pasur me antioksidantë dhe polifenole, të cilat luftojnë inflamacionin dhe plakjen e lëkurës.

Avokado– krahas shijes së mrekullueshme që e ka, avokadoja njihet edhe për prezencën e shumë vitaminave, fibrave dhe mineraleve të domosdoshme për mbrojtjen e lëkurës.

Domatet– nëse dëshironi të aplikoni një dietë efikase për ta përmirësuar lëkurën, atëherë duhet patjetër t’i inkuadroni domatet. Sipas ekspertëve të ushqimit, ato kanë përbërës natyralë, që ndikojnë edhe në luftimin e kancerit të prostatës, sëmundjeve të zemrës dhe pamjen e jashtme të lëkurës.

Perimet– tanimë dihet për vlerat ushqyese që kanë perimet për organizmin. Perimet ndikojnë në luftimin e inflamacioneve dhe dëmtimeve të lëkurës.

Vaji i ullirit– vaji i ullirit është një tjetër përbërës, që e parandalon plakjen. Ky lloj vaji duhet të jetë ekstra i virgjër në mënyrë që të ketë efekt në luftimin e plakjes së lëkurës.

Peshku– prania e yndyrave të shëndetshme tek produktet e peshkut, bën që peshku të ketë benefite edhe për pamjen e lëkurës. Omega 3 dhe acidet yndyrore të tjera, që gjenden në peshk ndihmojnë në parandalimin e rrudhave dhe i japin lëkurës një pamje më të re.