Komisionit për hetimin e shpenzimeve të lobimit i zgjatet mandati

Komisionit për hetimin e shpenzimeve të lobimit i zgjatet mandati

Komisioni Hetimor Parlamentar për shpenzimet e insitucioneve në kontraktimin e kompanive ndërkombëtare për lobim, ka bërë kërkesë për miratimin e buxhetit, si dhe për zgjatjen e mandatit.

Kërkesa e tyre është miratuar në seancën e sotme të kuvendit.

Mandati i komisioni u zgjat edhe për 6 muaj.

“Kërkoj nga kryetari i komisionit [hetimor] ta bëjë shkresën/kërkesën me nevojat e komisionit. Çështja e shpenzimeve nuk është miratuar në kuvend dhe s’ka nevojë të miratohet në kuvend, ato i miraton kryesia”, tha kryesuesi i seancës, Xhavit Haliti.

Gazeta Insajderi ka raportuar lidhur me kërkesën e këtij komisioni për qasjen në të gjitha kontratat e shpenzimeve për lobim, në të cilën kërkesë insitucionet nuk janë përgjigjur.

 

Komisioni hetimor kërkon dokumentet e shpenzimeve milionëshe për lobim – Institucionet heshtin