Mbi 200 filma pritet të shfaqen në Festivalin e filimit të animuar “Anibar”

Mbi 200 filma pritet të shfaqen në Festivalin e filimit të animuar “Anibar”

Anibar – Festivali ndërkombëtar i filmit të animuar prezanton programin e edicionit të nëntë.

Prej 1095 filmave që kanë aplikuar këtë vit 220 filma do të shfaqen në Kinema Jusuf Gërvalla, Teatrin Istref Begolli, Kinema Liqeni, dhe Kinema Kubat.

152 filma janë në garë për konkurruar për filmin më të mirë ndërkombëtar, filmin më të mirë të punuar nga studentët, filmin më të mirë të prodhuar në Ballkan, filmin më të mirë të metrazhit të gjatë dhe videot muzikore të animuara. Jashtë garës filmat do të shfaqen në dy kategori Panorama dhe Programi për fëmijë e adoleshentë.

Për të naviguar në programin interaktiv të filmave klikoni në këtë vegëz Programi Interaktiv, ndërsa për të shkarkuar listën e plotë të filmave me detaje të shfaqjeve klikoni këtu: Programi 2018.

Krahas programeve garuese, festivali Anibar shfaq edhe programe speciale të kuruara për të komplementuar temën. Shpalosja e programeve speciale dhe tematikave të tyre do të bëhet së shpejti.