Meta premton heqjen e barrierave për librin në raportin Shqipëri-Kosovë

Ai ka thënë se i kupton vështirësitë e botuesve por tha pasi që janë në prag të mbledhjes së dy qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë do të kërkohet që të hiqen barrierat dhe të hiqen automatikisht çdo pengesë për qarkullim e librave

Meta premton heqjen e barrierave për librin në raportin Shqipëri-Kosovë

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta vizitoi mbrëmë ka vizituar panairin e librit “Tirana 2017” ku ka vizituar stendat dhe pavionet e shtëpive botuese ku ekspozohen botime të ndryshme në shqip dhe gjuhë të huaja, transmeton albinfo.ch.

Meta në takimin që pati me disa përfaqësues të shtëpive botuese, përgëzoi ata për këtë angazhim.  “Dua të shpreh mbështetjen edhe për nismën ‘Të lexojmë së bashku’, sepse është vërtetë një nismë shumë pozitive jo vetëm për të nxitur leximin, për të inkurajuar të rinjtë, dhe fëmijët sidomos për t’i kushtuar një vëmendje edhe më të madhe librit, por edhe njëkohësisht për të nxitur debatin mbi librin, aftësitë krijuese të secilit, sepse të lexosh një libër, do të thotë të kesh një shok më shumë në sfidat e tua, në përpjekjet e tua për të ecur drejt ëndrrave. Dhe për të rinjtë, për fëmijët është e domosdoshme që të lexojnë sa më tepër, që të kenë sa më shumë vetëbesim për realizimin e projekteve të tyre”, ka thënë presidenti Meta.

Ai ka thënë se i kupton vështirësitë e botuesve por tha pasi që janë në prag të mbledhjes së dy qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë do të kërkohet që të hiqen barrierat dhe të hiqen automatikisht çdo pengesë për qarkullim e librave.