Michael Jackson, shkolla fillore dëshiron të heqë emrin e yllit nga auditoriumi i dedikuar për të

Michael Jackson, shkolla fillore dëshiron të heqë emrin e yllit nga auditoriumi i dedikuar për të

Të afërmit dhe punonjësit e institutit, të cilët Jacko mori pjesë, duhet të vendosin për temën e mprehtë, e gjithashtu të konsideronin atë që po shihej në “Leaving Neverland”

Vala e gjatë e efekteve negative vazhdon pas transmetimit të “Leaving Neverland”, një dokumentar HBO në të cilin thuhet se Michael Jackson ngacmonte dy djem. Këtë herë është një shkollë fillore në Los Anxheles, ku mori pjesë Jacko në vitin 1969, e cila po hedh në votim mundësinë e eliminimit të emrit të tij nga auditori i dedikuar për të, pas akuzave të pedofilisë.

Jackson ndoqi shkollën në vitin 1969, por e braktisi atë pasi fitoi suksesin  e parë të madh me Jackson 5, me këngën “Unë dua që ti të kthehesh”. Auditoriumi i institutit, në zemër të Hollivudit, mori emrin e mbretit të popit në vitin 1989, para se të hidheshin pretendimet e para të abuzimit ndaj këngëtarit, i cili vdiq në vitin 2009.

“Pas vëzhgimeve të disa prindërve dhe anëtarëve të stafit të shkollës rreth emrit aktual të auditorit tonë, u dhamë të afërmve dhe punonjësve mundësinë për të vendosur mbi problemin”, tha drejtori Karen Hollis. “Ndoshta emri duhet të hiqet, nuk është e drejtë për një shkollë fillore. Dokumentari dha një pasqyrë shumë të qartë të situatës”, tha një nga prindërit, Robert Fitzgerald, në Los Angeles Times.

Prindërit e tjerë megjithatë nuk pajtohen: “Ka njerëz në këtë vend që kanë bërë shumë më keq, të cilët janë dënuar dhe ende kanë emrat e tyre në ndërtesa”, tha Myreon Arslan. Mosmarrëveshja është ende e hapur.