Një gjë që mund ta pini çdo ditë për një jetë më të gjatë

Një gjë që mund ta pini çdo ditë për një jetë më të gjatë

Jetëgjatësia juaj mund të jetë një temë mjaft e zymtë për të reflektuar rregullisht, por ia vlen të merret në konsideratë. Dhe ne kemi një mënyrë jashtëzakonisht të lehtë për ju që të ndikoni ndjeshëm në jetëgjatësinë tuaj.

Jo, nuk përfshin mbajtjen nën kontroll të të gjitha ushqimeve që do të shkurtojnë ose zgjasin jetëgjatësinë tuaj dhe se si ato përshtaten në dietën tuaj; kjo këshillë përfshin njohjen e kësaj pijeje që lidhet shkencërisht me një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme – dhe më pas pirjen e saj çdo ditë. Është aq e thjeshtë sa kaq. Më e mira nga të gjitha? Ajo pije është verë e kuqe.

Saktë, konsumimi i verës së kuqe çdo ditë thjesht mund të ju ndihmojë të jetoni edhe më tej në vitet tuaja të arta, njofton Insajderi.

Dhe kjo sepse vera e kuqe është një nga burimet më të mira të flavonoideve: një grup antioksidantësh bioaktivë që janë lidhura me jetëgjatësinë.

Ju mund të jeni të informuar me lidhjen midis verës së kuqe dhe shëndetit nga dieta mesdhetare që zgjat jetën. Dieta thekson një konsum të lartë të perimeve, frutave, arrave, bishtajoreve, peshkut dhe vajit të ullirit dhe konsumin e reduktuar të mishit dhe produkteve të qumështit.

Ajo gjithashtu përmban një konsum të moderuar të alkoolit në formën e verës së kuqe gjatë vakteve. Një rishikim gjithëpërfshirës i dietës gjeti një korrelacion të rëndësishëm midis saj dhe përfitimeve të një rreziku të reduktuar të sulmit në zemër, goditjes në tru, vdekshmërisë totale, sulmeve në zemër dhe kancerit të gjirit së bashku me parandalimin e degradimit kognitiv.

Pra, sa verë të kuqe duhet të pini në ditë? Një studim i botuar në revistën Diseases sugjeron që një konsum i moderuar është midis 1 dhe 2 gota në ditë (ndërsa ndjek gjithashtu një dietë të shëndetshme, si dieta mesdhetare). Kjo sasi e verës së kuqe mund të promovojë përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm dhe të parandalojë sëmundjet kronike të tilla si sëmundjet kardiovaskulare, sindroma metabolike, rënia kognitive, depresioni dhe kanceri. /Insajderi.com

Burimi: Eat This Eat That