Nuk mendohemi se po mbytet kombi, por shikojmë se mos i lagen çorapet

Nuk mendohemi se po mbytet kombi, por shikojmë se mos i lagen çorapet

“Nuk mendohemi se po mbytet kombi, por shikojmë se mos i lagen çorapet. Nuk shikojmë të ndreqim gjuhën, por shikojmë se me ç`shkronja lipset shkruar. Nuk shikojmë se do të na zaptojnë të huajt vendin, po çajmë kokën si e si t`i gjejmë një emër të bukur sipas gramatikës. E mjera Shqipëri, po dergjet e po vdes dhe ne të mallkuarit nuk shikojmë ta shërojmë, po mundohemi ta pagëzojmë se mos na vdesë pa emër, pastajza si do ta njohë Shën Pjetri që mban hapset e parajsës?” ~ Fan S. Noli 1906