Parfumi “Ilir” në mesin e dhjetë parfumeve më të shtrenjta në botë

Parfumi “Ilir” në mesin e dhjetë parfumeve më të shtrenjta në botë

“Deri tani dimë se është i 7-i. Por renditja përfundimtare bëhet nga Forbes në verë të vitit 2018 dhe nëse parfumi është ndër 5 më të shtrenjtit, atëherë automatikisht kandidon në “Oscar Fragrance Award 2018””, ka thënë Jola Hasimi për KultPlus.

Sapo është lansuar parfumi me emrin shqiptar “Ilir”, dhe ky parfum tashmë është në listën e dhjetë parfumeve më të shtrenjta në botë, shkruan KultPlus.

Çmimi i këtij parfumi është në vlerë prej 2 mijë eurove. Jola Hasimi, krijuesja e këtij parfumi bashkë me Nertil Bojaj ka treguar për KultPlus për përkushtimin e tyre, deri në lansimin e kësaj arome të mrekullueshme.

I lansuar nën brendin “JH”, Jola Hasimi ka shpjeguar se cdo gjë që mban llogon e markës së tyre, nuk është thjesht një produkt. “Secili ka historinë e vet që prej subjektit e deri tek diskutimi i idesë, zgjedhja e realizuesve, provat, e krejt në fund realizimi.

Sipas saj,si të gjithë markat, edhe “JH”, është dy vite përpara në kohë me produktet. “Sapo kishim lansuar parfumin “Shqipëria ime” dhe po mendonim për projektet e ardhshme, mundësitë, udhëtimet e punës…, ishte një moment thelbësor ku përpara famës së parfumit u gjetëm në vështirësi si çdo kush, por Nertili është një mashkull me dinjitet dhe karakter të adhurueshëm, nuk ka më të tillë,hahahah, e në bisedë e sipër më tha “ çdo gjë që mund sadopak të cenojë lirinë tonë, në çdo kuptim të saj e ka çmimin shumë të lartë dhe s’duhet paguar “ kjo ishte shprehja që më shërbeu si subjekt, dhe që patjetër përputhej me emrin që do të mbante parfumi “Ilir”.

Parfumi me emrin “Ilir”, është esencë e pastër vajore dhe karakterizohet nga Ambra blu , Arabic oud ndër elementet e tij. “Aroma është unike, është një refleks olfativ lirie…”, ka thënë Jola,e cila më pas ka thënë se për parfumet vajore, kërkohen shishe enkas, nuk mund të përdoret xham i thjeshtë.

“Free the scent vjen në një shishe tërësisht të punuar me dorë, ku për realizimin e vetëm njërës prej tyre duhen 6 ditë! Shishja fillon me procesin e fryrjes se kristalit me frymë për ti dhënë forme sfere,krijohet disenjoja e dëshiruar me prerje diamanti,dhe në fund kalon në rafinim ,gdhendet logoja e markes në fund të saj,dhe incizohet emri në krye”, ka thënë Jola, e cila ka thënë se certifikimi i parfumit vjen i gdhendur në kuti.

“Të gjitha këto bëjnë që ky parfum të kushtojë 2 mijë euro. Çmimi vendoset nga studimi i produktit përfundimtar. Për parfumin janë punuar 2092 prova,ku prova 2090 është zgjedhur si provë përfundimtare për parfumin “ilir”.

“Ne kishim shumë ngjarje luksi private në UAE dhe menjëherë samiti i “fragrance foundation “ e dërgoi parfumin në Londer për të parë renditjen e tij! Parfumi është zyrtarisht pjese e 10 parfumeve më të shtrenjtë në botë! Deri tani dimë se është i 7-i. Por renditja përfundimtare bëhet nga Forbes në verë të vitit 2018 dhe nëse parfumi është ndër 5 më të shtrenjtit, atëherë automatikisht kandidon në “Oscar Fragrance Aëard 2018””, ka thënë Jola.

Ajo për fund ka thënë se jo më kot marka “JH”, është vlerësuar si e para në Made in Italy, që vepron në gjithë botën.

“Natyrisht janë produkte që s’mund t’ia lejojë vetës kushdo, pikërisht synimi jonë, prandaj dhe mënyrat e prezantimit që zgjedh janë gjithmonë vende luksi dhe show-room private të elitës”, ka përfunduar Jola, e cila bashkë me parfumin “Ilir”, ka nxjerrë edhe produkte të tjera shumë të shtrenjta, të cilat tashmë janë prezantuar në Dubai.