Poezi emocionuese nga Jusuf Gërvalla

Poezi emocionuese nga Jusuf Gërvalla

DO TË KTHEHEM NËNË

Sa fort më mundon

Vetmia, o nanë

E votër braktisa një ditë

N’vendlindje ishte vjeshtë

Tani vonë

Të presin të korrat e brengat

N’mendime më ke tretur

Tani, o nanë

Për birin që të la në vetmi

Shikim imi kah dera, kah dera më përgjon

Trokitje të lehta dëshiron.

Ktheu shpejt më ke pas thënë

Se brengat më kanë molisur

Të presin sokët në varr nën bli

Porositë e babit tënd

Kaluan pranvera dhe vjeshta o nanë

Që kur të ndjell veç një kthim

Nëse vetë nuk do të mundem

Do i them birit tim

Në vendlindje të shtrojë çdo gëzim

Të lutem jeto me shpresa o nanë

Se një ditë dikush do të trokllojë

Në atë votër ku së pari zëri im jehoi

Andej nipat do të ngrej shtëpinë.