Puthi një mashkull në film, aktori kosovar rrëfen si reagoi bashkëshortja

Puthi një mashkull në film, aktori kosovar rrëfen si reagoi bashkëshortja

Kur Genc Salihu mori pjesë në rolin kryesor të filmit “Martesa” në vitin 2017, buja që bëri në atë kohë vazhdon ta ketë jenohën edhe sot pas 2 vitesh.

Në film shtjellohet dashuria homoseksuale gjatë Luftës së Kosovës, nëpërmjet një trekëndëshi, dy djemve dhe një femre. Genc Salihu, ish-trajneri nga Kosova i “The Voice of Albania”, ka kaluar pesë vite të jetës së tij duke xhiruar këtë film, ku del në pah dashuria e burrit për burrin e duke përçuar mesazhin se kjo ndjenjë nuk njeh gjini.

Duke qenë se në jetën reale Genci është baba i një vajze nga martesa me regjisoren Kaltrina Krasniqi, i ftuar në “E Diell” ai e kujton kështu reagimin e bashkëshortes së tij për skenat e nxehta me partnerin e tij në film, Alban Ukaj.

“Kjo nuk është dhe aq interesante” u shpreh Genci. Bashkëshortja ime Kaltrina është regjisore, pra profesioniste dhe e ka parë si diçka të tillë edhe këtë skenë” kujton ai.

Salihu solli ndërmend dialogun me Kaltrinën dhe ai s`mund të ishte asgjë më shumë sesa epik!

Genci: E kam bërë mirë zemër?

Kaltrina: Po shumë mirë, bukur e ke bërë. A pate nevojë që të bëje shumë dubla?

Genci: Po vallaj i bëra nja 25 dubla.

Ne dhjetor të 2017-s, filmi “Martesa” mori 2 çmime në Estoni në festivalin “Tallinn Black Nights” ndërsa për Gencin, ky ka qenë një rol që i ka dhënë atij mundësinë për të përjetuar lirinë seksuale.