Shpallet fituesi i çmimit Nobel për Letërsi, çfarë ndodhi me Kadarenë

Shpallet fituesi i çmimit Nobel për Letërsi, çfarë ndodhi me Kadarenë

Romacieri britanik Kazuo Ishiguro e ka fituar Çmimin Nobel për Letërsi 2017.

Akademia mbretërore suedeze ia ka ndarë atij para pak çastesh Nobelin për Letërsi 2017.

Industrialisti suedez Alfred Nobel e themeloi çmimin për letërsi në emrin e vet dhe pati thënë në atë kohë se do të dëshironte që çmimi ta njohë “personin i cili do të prodhojë në fushën e letërsisë veprën më të shquar në një drejti ideal”, transmeton Express.