Si duken erëzat para se të vijnë në dyqan?

Si duken erëzat para se të vijnë në dyqan?

Edhe pse ne zakonisht përdorim jo më shumë se 30 erëza të ndryshme në kuzhinë, ka më shumë se 100 lloje të tyre në mbarë botën. Dhe shumë prej tyre nuk janë vetëm barishte – për shembull, susami rritet në lëpushka, shafrani është një lule.

Këtu është një listë me erëzat e njohura dhe si duken ato përpara se të arrijnë ato raftet tuaja ushqimore, njofton Klan Kosova.

Shafrani

Wasabi (bimë që rritet në Japoni)

Kardamom

Arrëmyshk (Nutmeg)

Piper i zi

Mustard

Qimnon