Si të aplikoni kremin e syve?

Si të aplikoni kremin e syve?

Nëse shqetësoheni për plakjen e parakohshme, filloni duke u kujdesur për lëkurën rreth syve tuaj. Lëkura në këtë zonë është super delikate, kështu që shpesh është e para që tregon shenja të plakjes. Në përgjithësi, kjo përfshin çështje si rrudhat, varjen e lëkurës, dhe rrathët e errët, njofton Insajderi.

Për ta mbajtur këtë lëkurë të shëndetshme dhe të fortë, merrni parasysh përdorimin e një kremi për sytë. Në varësi të formulës, kremrat e syve mund të shtrëngojnë dhe hidratojnë lëkurën ndërsa trajtojnë shqetësimet e zakonshme të lëkurës.

Ju mund të përfitoni nga përdorimi i një kremi për sytë edhe nëse jeni më i ri. Sa më herët të filloni të aplikoni krem për sytë, aq më gjatë mund të shijoni efektet e saj.

Por si me të gjitha produktet e kujdesit të lëkurës, është e rëndësishme të aplikoni siç duhet kremin për sytë. Kjo jo vetëm që do të mbrojë zonën, por do të sigurojë që lëkura juaj të thith plotësisht përfitimet e saj.

Ndiqni këto hapa për aplikim korrekt:

  • Përdorni gishtin tuaj të unazës. Është gishti juaj më i dobët, kështu që natyrshëm do të ketë një prekje të butë.
  • Mblidhni një sasi të produktit në madhësi të bizeles.
  • Butësisht prekni pika të vogla nën sytë tuaj, duke filluar nga këndi më i brendshëm dhe duke lëvizur nga jashtë. Shmangni aplikimin e kremit shumë afër qerpikëve tuaj të poshtëm.
  • Lyejeni produktin në lëkurën tuaj. Shmang zvarritjen ose fërkimet.
  • Prisni 2 minuta për ta lënë kremin të thithet plotësisht nga lëkura.
  • Vendosni pjesën tjetër të produkteve tuaj për kujdesin e lëkurës.

Në përgjithësi, kremi për sytë duhet të aplikohet para kremit hidratues të ditës dhe kremit kundër diellit. Kjo sepse kremi për sytë është zakonisht i lehtë, dhe formula më të rënda duhet të aplikohen të fundit. /Insajderi.com

Burimi: Health Line