Studimi i ri rreth konsumimit të duhanit sjell fakte shqetësuese

Studimi i ri rreth konsumimit të duhanit sjell fakte shqetësuese

Një studimi ri që është bërë për konsumimin e duhanit, kanë ardhur në përfundim se kjo gjë dyfishon rrezikun për zhvillimin e depresion dhe skizofrenisë.

Ekspertët e Universitetit të Bristolit kanë zbuluar se duhanpirësit përballen dy herë më shumë me rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve mendore.

Ja si e kishte 'hëngër foren' e KUKU News-it, Robert Berisha

Ja si e kishte 'hëngër foren' e KUKU News-it, Robert Berisha 🤣🤣🤣

Gepostet von Review am Dienstag, 5. November 2019

Studimi, i bërë me më shumë se gjysmë milioni njerëz, hyn në katalogun e gjerë të çështjeve shëndetësore të lidhura me duhanin, raporton “Daily Mail”.

Akademikët nuk kanë gjetur fakte se konsumimi i cigares shkakton depresionin dhe skizofreninë, por ata kanë gjetur fakte në lidhje mes konsumimit të cigares dhe këtyre dy problemeve mendore.

Provat thonë se pirja e cigares lidhet me shëndet të dobët mendor që do të thotë sa më shumë që konsumoni cigare aq më shumë keni gjasa për zhvillimin e këtyre dy problemeve shqetësuese të shëndetin mendor.