Ujë i ngrohtë me limon në mëngjes për të pastruar trupin nga toksinat

Ujë i ngrohtë me limon në mëngjes për të pastruar trupin nga toksinat

Koha e përfundimit të stinëve mund të llogaritet si periudha e duhun për të pastruar organizmin.

Uji i ngrohtë me limon në mëngjes mund të jetë rituali i duhur për të pastruar trupin nga toksinat.

Kombinimi i ujit dhe acidit që përmban limoni është përdorur si detoks potencial.

Më poshtë po përmendim disa prej përfitimeve që do të keni nëse zëvendësoni kafen e mëngjesit me ujë të ngrohtë me limon.

Shërben çdo ditë si detox: ndërsa limoni mund të jetë i pasur me acid, ai është një burim shumë i mirë i mineraleve alkaline, të cilat ndihmojnë në balancimin e pH në trup. Dr. Frank Lipman, mjek dhe përfaqësues i mjekësisë integruese, thekson se kjo recetë e thjeshtë duhet të bëhet ritual në mëngjes, sepse është një kombinim që vë në punë mëlçinë dhe pastron toksinat nga organizmi.

Vë në punë aparatin tretës: ky lëng i thjeshtë stimulon aparatin gastrointestinal dhe në këtë mënyrë përmirëson aftësitë e organizmit për të absorbuar të gjitha ushqimet e marra gjatë ditës dhe për t’i tretur më lehtësisht ato.

Stimulon rënien nga pesha: lëngu i limonit përmban pectin, një lloj fibre e cila ndihmon shumë për rënien nga pesha. Dhe nëse do t’i shtosh ujit me limon pak mjaltë ose sheqer në mëngjes, kjo përzierje do të ulë kaloritë nga dieta e përditshme.

Eliminon problemet e stomakut: kur shkon në shtrat me stomakun plot, urthi ose barku i fryrë do të të bezdisin deri në mëngjes. Ndërsa uji i nxehtë pastron sistemin tretës, lëngu i limonit ndihmon në uljen e aciditetit në stomak./Insajderi.com