Vidhet vepra në nder të viktimave të “Bataclan”-it

Vidhet vepra në nder të viktimave të “Bataclan”-it

Një figurë murale që përshkruan një grua në zi, i atribuar Banksy-t dhe i realizuar në një derë të Bataclan-it, në kujtim të 90 viktimave të sulmit terrorist në teatrin parizien në nëntor 2015, është vjedhur. Kjo u njoftua nga drejtuesit e lokalit të njohur në “Twitter”.

Vepra ishte krijuar në qershor në derën e një daljeje të sigurisë në teatër. Hajdutët – sipas policisë të cituar nga mediat ndërkombëtare, e vodhën atë të premten në mbrëmje, duke hequr të gjithë derën. Në njoftimin e tij, “Bataclan” foli për “indinjatën e thellë” për vjedhjen e një vepre që “i përkiste të gjithëve: banorëve vendas, parizienëve, qytetarëve të botës …”./koha/