Violinisti shqiptar refuzon fondet  që ia ndau Ministria e Kulturës – Vetëm 1954 euro për Festival të Muzikës Klasike

Violinisti shqiptar refuzon fondet  që ia ndau Ministria e Kulturës – Vetëm 1954 euro për Festival të Muzikës Klasike

Violinisti Blerim Grubi, përmes një shkrimi në rrjetin social Facebook, ka treguar se ka refuzuar subvencionin e Ministrisë së Kulturës në Maqedoninë e Veriut, në lidhje me projektin “Skupi Kamerfest”, shkruan Insajderi.

Këtë e ka bërë për arsye që sipas tij, shuma e mjeteve të ndara për këtë projekt është qesharake.

Ai ka thënë se as në dy vitet e kaluara kjo ministri nuk e ka përkrahur festivalin, i cili mbahet edhe në Kosovë me bashkëpunëtoren e Grubit, violinisten Sihana Badivuku.

“Njohtoj opinonin e gjërë se unë Blerim Grubi violist nga Shkupi me keqardhje të madhe vendosa ta refuzoj vendimin e Ministrisë së Kulturës për dhënien e fondeve për proektin nga OJQ Muza “Skupi Kamerfest” në shumë prej 1954 euro. Pasi që në dy konkurset e mëparshme për vitet 2018 dhe 2019 ky projekt nuk ishte perkrahur fare nga dy ministrat shqiptar të Ministrisë së Kultrurës të Republikës së Maqedonisë së Veriut, kurse kësaj rradhe kjo përkrahje erdhi por me një shume qesharake prej 120 mijë denarëve, kam vendosur të mos e nenshkruaj kontratën me Ministrin zotëri Hysni Ismaili”, ka shkruar ai.

Tutje, Grubi ka thënë që këtë përkrahje e ndjen si një denigrim për personalitetin e tij dhe të bashkëpunëtores së tij Sihana Badivukun, me të cilën kanë pasur në plan ta realizojnë festivalin e muzikës klasike në Shkup.

“Kështu, ishin planifikuar 8 koncerte me artistë të muzikës klasike, emra të njohur botëror dhe shqiptar si dhe seminare-master klasë për nxënës dhe student të artit muzikor. Nga rezultati i konkursit që kemi lexuar në faqen e Ministrisë, jemi te indinjuar dhe të fyer për mos vlersimin e projektit tonë nga ana e komisionit vlerësues”, ka përfunduar Grubi./ Insajderi.com