​Macron: Brexit një sinjal alarmi historik për Evropën

​Macron: Brexit një sinjal alarmi historik për Evropën

Largimi i Britanisë së Madhe nga BE sot në mesnatë është një tronditje dhe një sinjal alarmi historik për mbarë Evropën, deklaroi sot presidenti francez, Emmanuel Macron, disa orë nga Brexit.

“Ky largim është një tronditje. Është një sinjal alarmi historik që do të ndjehet në secilin prej vendeve tona, që do të dëgjohet në mbarë Europën dhe ne duhet të reflektojmë”, deklaroi Macron në një deklaratë.

“Ky Brexit është i mundur, sepse ne nuk kemi ndryshuar sa duhet Evropën tonë“, shtoi ai./ATSH