​Mbi 1 mijë viktima dhe 11 mijë të infektuar nga Covid-19 në Suedi

Suedia është një prej vendeve që ka ndjekur një strategji ndryshe nga shumë shtete të tjera të botës në luftën kundër koronavirusit.

​Mbi 1 mijë viktima dhe 11 mijë të infektuar nga Covid-19 në Suedi

Ndërkohë që shtete si Italia, Spanja, Franca e Gjermania kanë izoular të gjithë vendin, Suedia i ka lënë të hapura të gjitha aktivitetet e saj, përveç atyre me më shumë se 50 persona.

Tashmë numri i viktimave në vend ka kaluar mbi 1 mijë, më konkretisht 1,033.

Ndërsa numri i të infektuarve është 11,445.

Të pakët janë ato pacientë të cilët kanë fituar betejën me koronavirusin. Vetëm 381 persona kanë dalë nga spitali.

Pjesa tjetër ndodhen ende në terapi intensive e në spitale.