​Zvicra dhe Austria marrin masa kundër coronavirusit

​Zvicra dhe Austria marrin masa kundër coronavirusit

Rajonet jugore në Zvicër dhe Austri janë duke ndërmarrë hapa për të parandaluar të parandaluar përhapjen e coronavirusit përtej kufijve me Italinë.

Kantoni zviceran i Ticinos njoftoi se spitalet do të izolojnë dhe testojnë të gjithë pacientët me simptoma të Covid-19.

Ticino është fqinj i rajonit të Lombardisë së prekur nga virusi. Rreth 68 000 persona udhëtojnë çdo ditë për punë nga Italia në Ticino.

Në provincën Carinthia të Austrisë, Guvernatori, Peter Kaiser, njoftoi shmangien e udhëtimeve drejt rajoneve të prekura nga virusi në Itali.