10 Karakteristikat e rëndësishme personale të sipërmarrësve

10 Karakteristikat e rëndësishme personale të sipërmarrësve

Të jesh një sipërmarrës kërkon shumë më tepër sesa vetëm ide të mëdha. Kërkon përkushtim e guxim.

Por, cilat janë tiparet e këtyre sipërmarrësëve

1. Sipërmarrësit janë të orientuar drejt qëllimit

Sipërmarrësit kanë të bëjnë me përcaktimin e qëllimeve dhe vendosjen e të gjithave për arritjen e atyre qëllimeve; ata janë të vendosur të bëjnë biznesin e tyre të ketë sukses dhe do të heqin çdo pengesë që mund të qëndrojë në rrugën e tyre. Ata gjithashtu kanë tendencë të jenë strategjikë në planet e tyre të lojës dhe gjithmonë kanë një ide të qartë në mendje saktësisht se çfarë duan të arrijnë dhe si planifikojnë ta arrijnë atë.

2. Sipërmarrësit janë të përkushtuar për biznesin e tyre

Sipërmarrësit nuk munden lehtë; ata e shohin dështimin si një mundësi për suksesin e ardhshëm, dhe nëse nuk do të kenë sukses për herë të parë, ata do të qëndrojnë të përkushtuar në biznesin e tyre dhe do të vazhdojnë të përpiqen dhe të provojnë përsëri derisa të kenë sukses. Një sipërmarrës i vërtetë nuk merr ‘jo’ për një përgjigje.

3.Sipërmarrësit janë të aftë

Sipërmarrësit janë në thelb aktive dhe e dinë që nëse diçka duhet të bëhet, ata duhet ta bëjnë vetë. Ata nuk janë ‘bërës’, jo mendimtarë dhe kanë tendencë të kenë standarde shumë të sakta. Ata e shikojnë biznesin e tyre si një shtrirje të vetvetes dhe u pëlqen të jenë integrale në operacionet e saj të përditshme – edhe kur nuk do të jenë.

4. Sipërmarrësit lulëzojnë në pasiguri

Jo vetëm që lulëzojnë me të – ata gjithashtu mbesin të qetë gjatë gjithë saj. Ndonjëherë gjërat shkojnë keq në biznes, por kur jeni në krye të një kompanie dhe merrni të gjitha vendimet, është thelbësore të mbani qetësinë në çdo situatë të dhënë. Sipërmarrësit e vërtetë e dinë këtë dhe lulëzojnë fshehurazi dhe rriten në vazhdën e çdo sfide.

5. Sipërmarrësit vazhdimisht kërkojnë mundësi për tu përmirësuar

Sipërmarrësit e kuptojnë se çdo ngjarje ose situatë është një mundësi biznesi dhe ato gjenerojnë vazhdimisht ide të reja dhe inovative. Ata kanë aftësinë të shikojnë gjithçka rreth tyre dhe ta përqendrojnë atë drejt qëllimeve të tyre në përpjekje për të përmirësuar biznesin e tyre.

6. Sipërmarrësit janë të gatshëm të ndërmarrin rreziqe

Një sipërmarrës i vërtetë nuk bën pyetje nëse ata do të kenë sukses – ata besojnë vërtet se do të bëjnë. Ata ekspozojnë këtë besim në të gjitha aspektet e jetës, dhe si një bi-produkt, ata kurrë nuk kanë frikë të ndërmarrin rreziqe për shkak të besimit të tyre të palëkundur që në fund të fundit ata do të triumfojnë.

7. Sipërmarrësit janë të gatshëm të dëgjojnë dhe mësojnë

Pjesa më e rëndësishme e mësimit është të dëgjuarit – dhe një sipërmarrës i mirë do ta bëjë këtë me bollëk.

8. Sipërmarrësit kanë aftësi të mëdha ndaj raportit me njerëzit

Sipërmarrësit kanë aftësi të forta komunikimi dhe është kjo forcë që i lejon ata të shesin në mënyrë efektive produktin ose shërbimin e tyre për klientët. Ata janë gjithashtu udhëheqës natyrorë me aftësinë për të motivuar, frymëzuar dhe ndikuar ata që janë rreth tyre.

9. Sipërmarrësit janë natyrshëm krijues

Kjo është një tipar që, për shkak të vetë natyrës së tyre, njerëzit e biznesit sipërmarrës kanë nga ngarkesa e kovës. Ata janë në gjendje jo vetëm të dalin me ide të zgjuara, por edhe t’i kthejnë ato ide në fitime.

10. Sipërmarrësit janë pasionantë dhe gjithmonë plot pozitivitet

Pasioni është ndoshta tipari më i rëndësishëm i sipërmarrësit të suksesshëm. Ata vërtet e duan punën e tyre dhe janë të gatshëm të vendosin orë shtesë të punës për ta bërë biznesin e tyre të rritet; ata marrin një ndjenjë të vërtetë kënaqësie nga puna e tyre që shkon përtej parave të gatshme. /insajderi/