FTX politikanëve: Na ktheni donacionet tona ose do t’ju padisim

FTX politikanëve: Na ktheni donacionet tona ose do t’ju padisim

Menaxhmenti i ri i FTX po ushtron presion mbi qindra politikanë dhe organizata politike që të kthejnë miliona dollarë të dhuruara nga platforma e kriptove ose themeluesit e saj përpara se ajo të falimentonte vitin e kaluar.

Kompania, e cila u shkatërrua në nëntor dhe tani është në qendër të një hetimi masiv federal për mashtrim, tha se po u dërgonte “mesazhe konfidenciale” figurave politike, fondeve të veprimit politik dhe marrësve të tjerë ndërsa kërkon të kthejë asetet për të shlyer 1 milionë kreditorë.

Në një deklaratë të dielën, FTX tha se donacionet duhet të kthehen deri në fund të muajit. Nëse nuk janë, FTX tha se rezervon të drejtën të padisë marrësit.

“Në masën që pagesa të tilla nuk kthehen vullnetarisht, debitorët e FTX rezervojnë të drejtën për të filluar veprimet përpara Gjykatës së Falimentimit për të kërkuar kthimin e këtyre pagesave, me interes të grumbulluar nga data kur çdo veprim fillon”, thuhet në deklaratë.

Kompania shtoi se marrësit që i dhanë fondet një pale të tretë, duke përfshirë një bamirësi, nuk janë të sigurt.

Prokurorët federalë thonë se FTX, nën drejtimin e Bankman-Fried, vodhi fonde nga depozitat e klientëve për të bërë donacione politike, për të blerë pasuri të paluajtshme luksoze dhe për të mbuluar humbjet, raporton CNN.