Biden akuzon departamentin e mbrojtjes të SH.B.A.-së për pengesa në tranzicion

Biden akuzon departamentin e mbrojtjes të SH.B.A.-së për pengesa në tranzicion

Presidenti i zgjedhur i SHBA Joe Biden ka akuzuar departamentin e mbrojtjes të SHBA.-së për “papërgjegjësi” për dështimin për t’i dhënë ekipit të tij informacionin e duhur për tranzicionin e pushtetit.

Ai tha se ekipi i tij kishte hasur “pengesa nga udhëheqja politike”.

Biden gjithashtu pretendoi se agjencitë kritike për sigurinë e SHBA kanë pësuar “dëme të mëdha” nën Donald Trump.

Biden merr detyrën në 20 Janar por Presidenti Trump ka refuzuar të pranojë.

Për javë të tëra pas zgjedhjeve të 3 nëntorit, Z. Biden u bllokua nga marrja e njoftimeve kryesore të inteligjencës, një pjesë thelbësore dhe normalisht rutinë e një tranzicioni presidencial./Insajderi.com

BBC News