16-vjeçarja, kryeministre e Finlandës vetëm për një ditë

16-vjeçarja, kryeministre e Finlandës vetëm për një ditë

Një vajzë 16-vjeçare në mënyrë ceremoniale mori postin e kryeministrit finlandez për një ditë për programin “Girls Takeover” – pjesë e Ditës Ndërkombëtare të Vajzave të KB për të rritur më shumë ndërgjegjësimin për barazinë gjinore, njofton Insajderi.

Aava Murto nga fshati i vogël Vaaksy në Finlandën jugore u fut në këpucët e kryeministrit Sanna Marin të mërkurën për të theksuar ndikimin e teknologjisë në barazinë gjinore, tema e këtij viti për ngjarjen vjetore, tha qeveria finlandeze.

“Aksesi i vajzave në teknologji është një çështje e rëndësishme, e barazisë globale që duhet të merret seriozisht”, tha Murto, e cila gjatë ditës së saj u takua me anëtarët e kabinetit dhe ligjvënësit, ndër të tjera.

Murto dhe Marin, një nga udhëheqësit më të rinj të qeverisë në botë në moshën 34 vjeçare dhe kryeministrja e tretë femër e kombit nordik, diskutuan se çfarë mund të bëjë Finlanda e teknologjisë me 5.5 milionë banorë për të përmirësuar mundësitë e vajzave për të përdorur dhe zhvilluar teknologjinë në një bazë globale.

AP_20236403706952 (1)AP_20236403706952 (1)AP_20236403706952 (1)

Finlanda rregullisht shënon e para kur bëhet fjalë për të drejtat e grave. Marin drejton qeverinë e koalicionit të qendrës së majtë të Finlandës, e cila përbëhet nga pesë parti, udhëheqësit e të cilave janë të gjitha femra. /Insajderi.com

Burimi: New York Post