20 vjet burg në Burma nëse pengohen forcat e armatosura të grusht-shtetit

20 vjet burg në Burma nëse pengohen forcat e armatosura të grusht-shtetit

Ushtria e Burmas ka paralajmëruar protestuesit anti-grusht shteti në të gjithë vendin se ata mund të përballen me 20 vjet burg nëse pengojnë forcat e armatosura.

Dënimet dhe gjobat e gjata do të zbatohen gjithashtu për ata që zbulohen se nxisin “urrejtje ose përbuzje” ndaj udhëheqësve të grushtit të shtetit, tha ushtria.

Ndryshimet ligjore u njoftuan ndërsa automjetet e blinduara u shfaqën në rrugët e disa qyteteve, raporton BBC.

Qindra mijëra njerëz kanë marrë pjesë në protesta ditët e fundit.

Demonstruesit po kërkojnë lirimin nga paraburgimi të udhëheqësve të tyre të zgjedhur, përfshirë Aung San Suu Kyi, dhe rivendosjen e demokracisë në Burma, i njohur gjithashtu si Burma.