35 të vdekur në zjarret masive në Bregun Perëndimor – pamundësohet kërkimi për të zhdukurit

35 të vdekur në zjarret masive në Bregun Perëndimor – pamundësohet kërkimi për të zhdukurit

Zjarret masive që po që djegin tre shtete në SHBA kanë marrë tashmë 36 jetë. Tani, miqtë dhe familjet shqetësohen për 22 persona të zhdukur, pasi zjarret në Oregonin rural e bëjnë shumë të rrezikshme kërkimin e tyre, njofton Insajderi.

Por lart dhe poshtë Bregut Perëndimor, më shumë jetë dhe shtëpi po shkatërrohen ndërsa 87 zjarre digjen, sipas Qendrës Kombëtare të Zjarrit. Të paktën 25 nga zjarret janë në Kaliforni.

Të paktën 25 njerëz kanë vdekur në zjarret në Kaliforni. Më vdekjeprurësi, Fire Complex Fire, ka marrë 15 jetë dhe është rritur në më shumë se 260,000 hektarë nëpër katër qarqe.

Oregon dhe Uashingtoni kanë humbur gjithashtu viktima ndërsa zjarret e shumta mbushin ajrin me tym dhe pengojnë shikimin.

Gati 400 mijë hektarë janë djegur në Oregon, sipas departamentit të zjarrit të shtetit.

Ndërsa zjarrfikësit vazhdojnë të luftojnë me flakët e shumta, të paktën 22 njerëz janë zhdukur në Oregon, tha të hënën Zyra e Menaxhimit të Emergjencave të shtetit. /Insajderi.com

Burimi: CNN, CBS News