383 milionë dollarë për Joe Biden vetëm në muajin shtator

383 milionë dollarë për Joe Biden vetëm në muajin shtator

I nominuari i demokratëve për president, Joe Biden mblodhi 383 milionë dollarë (326 milionë euro) për përpjekjen e tij zgjedhore në shtator, një shumë rekord që eklipson mbledhjen e fondeve nga muaji i kaluar.

Kjo shumë e lë atë me 432 milionë dollarë (368 milion €) në bankë vetëm disa javë para zgjedhjeve të 3 nëntorit. Ai i mblodhi paratë së bashku me Komitetin Kombëtar Demokratik (DNC).

Paratë që Biden ka mbledhur që kur siguroi nominimin përbën në një ndryshim të plotë të fatit për ish-nënkryetarin.

Gjatë zgjedhjeve demokratike, ai luftoi për të mbledhur para dhe ishte thuajse trokë në kohën kur fitoi zgjedhjet paraprake të Karolinës së Jugut.

Në muaj që nga ajo kohë, një përmbytje donacionesh dhe shpenzimesh të ulëta i kanë mundësuar atij që të eklipsojë rezervat e parave të dikurshme të Presidentit Donald Trump.

Fushata e Biden dhe DNC mblodhën 364 milionë dollarë (310 milionë €) në gusht.

Në postimin në Twitter që njoftonte fondin e tij në shtator, Biden falënderoi mbështetësit e tij dhe tha se ai ishte “i përulur”. /Insajderi.com

Burimi: The Journal