5 kompanitë më të mëdha të teknologjisë sot vlejnë 3 trilionë dollarë

5 kompanitë më të mëdha të teknologjisë sot vlejnë 3 trilionë dollarë

Lojtarët kryesorë të teknologjisë kaluan javën e kaluar vlerën e 3 trilion dollarëve, sipas Google Finance.

Bëhet fjalë për 5 kompanitë më të fuqishme të teknologjisë që njihen ndryshe edhe si Big 5. Aktualisht këto kompani janë në një zgjerim të paprecedent, një zgjerim teknologjik.

Sipas të dhënave të Google, pesëshja e madhe “Big 5” (Apple, Alphabet, Amazon, Facebook dhe Microsoft) vlejnë së bashku plot 3.03 trilion.

Yahoo Finance tregon pothuajse të njëjtën gjë, kompanitë vlejnë 3.002 trilion. Por si arritën këtu?

Në 52 javët e fundit Apple u rrit me 56.63%, Amazon 44.61%, Facebook 44.55%, Microsoft 39.54% dhe Alphabet 33.45% (Google).

Ky moment i shënuar vjen kur industria e teknologjisë përjetoi një tension. Pavarësisht largimeve nga puna, ndalimeve të operacioneve dhe daljeve publike, çmimet e aksioneve vijonin të rriteshin tek këto gjigantë, shkruan PCworld.al

Është gara e secili prej tyre për të kontrolluar jetët digjitale të njerëzve e cila ka rritur vlerën e “Big 5” në mënyrë të paparë më parë.