52 vjeçari i dyshuar për 150 raste dhunimesh dhe sulmesh seksuale

52 vjeçari i dyshuar për 150 raste dhunimesh dhe sulmesh seksuale

Një 52-vjeçar italian po kërkohet në Gjermani nën dyshimin për kryerjen e 160 përdhunimeve dhe sulmeve seksuale, kryesisht ndaj vajzave të mitura, është arrestuar përtej kufirit në Francë.

Brigada BNRF e Francës për të arratisurit e tha se ai u mbajt të premten e kaluar në Rumersheim-le-Haut pranë Mulhouse.

Ai ishte në kërkim në lidhje me sulmet, kryesisht ndaj fëmijëve të partnerëve të tij, midis 2000 dhe 2014.

Zyrtarët thanë se 122 hetime ishin hapur deri më tani kundër tij në Gjermani.

Raportet franceze thanë se midis veprave që ai dyshohej se kishte kryer, ishte edhe përdhunimi i vajzës së tij për një numër vitesh.

Autoritetet gjermane njoftuan për herë të parë homologët e tyre në 7 tetor se i dyshuari kishte kaluar në Francë.

Vendndodhja e tij u kuptua disa ditë më vonë dhe ai u arrestua në 16 tetor.

Ai tani po mbahet në Colmar gjatë procedurave të ekstradimit./Insjaderi.com

Burimi: BBC News