84 vjeçarja, shënuesja më e mirë në botë

84 vjeçarja, shënuesja më e mirë në botë

Një grua 84 vjeçare nga India është një shënuese shumë e saktë me revole.

Chandro Tomar, apo ndryshe siç njihet gjyshja shënuese, është nga fshati Johti, në Indi, dhe ka fituar mbi 25 kampionate të gjuajtjes me revole, transmeton Gazeta Metro.

Ajo sot trajnon gra të komunitetit të saj për të përdorur revolen, e për t’u mbrojtur. Tomar ndryshe njihet edhe si gruaja më e vjetër në botë e gjuajtjes me armë, për të cilën mosha është veç një numër dhe nuk i perngon aspak për ta vazhduar punën e saj, që e ka kthyer në profesion.

Në vitin 1999 ajo ka filluar ta përdor në mënyrë profesionale revolën, dhe që nga ajo kohë e ushtron këtë profesion.

At 84, Chandro Tomar, aka Shooter Dadi, is the oldest female sharpshooter in the world. Now she's training other young women in her community, raising a new generation of girls that are calling their own shots.

Posted by Great Big Story on Thursday, 27 April 2017