90% e punëdhënësve thonë se puna nga shtëpia nuk ka ulur aspak produktivitetin

90% e punëdhënësve thonë se puna nga shtëpia nuk ka ulur aspak produktivitetin

Pandemia ka mësuar punëdhënësit shumë në lidhje me vlerën e të pasurit rregullime fleksibil të punës për punonjësit, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Aq sa 83% tani thonë se, edhe pasi kriza të ketë kaluar, ata planifikojnë të vendosin politika më fleksibile të punës, të tilla si lejimi i më shumë njerëzve për të punuar nga shtëpia ose mundësia që vetë punonjësit të vendosin për orarin e punës.

Kjo sipas një studimi të kohëve të fundit të afro 800 punëdhënësve nga Mercer, një HR dhe firma këshilluese për përfitimet e vendit të punës.

Puna nga shtëpia shpesh është parë me skepticizëm nga menaxherët dhe drejtuesit të cilët supozuan se kjo do të rezultojë në më pak produktivitet nëse punëtorët nuk do të ishin nën mbikëqyrje. Por një 94% i plotë i punëdhënësve të anketuar thanë se produktiviteti i kompanisë së tyre ishte në të vërtetë e njëjtë (67%) ose më e lartë (27%) sesa ishte para pandemisë, edhe pse kaq shumë nga punonjësit e tyre kanë punuar nga distanca këtë vit. /Insajderi.com