A do të përfitojnë shumë kompanitë farmaceutike që prodhuan vaksinën anti Covid

A do të përfitojnë shumë kompanitë farmaceutike që prodhuan vaksinën anti Covid

Në fillim të pandemisë, ne u paralajmëruam se duhen vite për të prodhuar një vaksinë, kështu që mos prisni shumë shpejt.

Tani, vetëm pas 10 muajsh, injeksionet kanë filluar dhe firmat që qëndrojnë pas kandidatëve kryesorë janë emra shtëpiak.

Si rezultat, analistët e investimeve po parashikojnë që të paktën dy prej tyre, kompania amerikane e bioteknologjisë Moderna dhe BioNTech e Gjermanisë me partnerin e saj, gjigandi amerikan Pfizer, do të ketë më shumë miliarda dollar fitime vitin e ardhshëm.

Por nuk është e qartë se sa prodhues të vaksinave janë vendosur të bëjnë të holla përtej kësaj.

Falë mënyrës së financimit të këtyre vaksinave dhe numrit të firmave që i bashkohen garës për t’i bërë ato, çdo mundësi për të bërë fitime të mëdha mund të jetë jetëshkurtër./Insajderi.com

BBC News