Aeroporti më i mirë në botë paralajmëron zgjatjen e krizës për shka të Covid 19

Aeroporti më i mirë në botë paralajmëron zgjatjen e krizës për shka të Covid 19

Aeroporti Changi i Singaporit ka paralajmëruar një “periudhë të frikshme” pasi pandemia Covid-19 nuk tregon shenja të zbutjes.

Qendra e tranzitit aziatik është votuar aeroporti më i mirë në botë për të tetin vit radhazi, shkruan BBC, raporton Insajderi.

Changi ka pezulluar operacionet në dy terminale pasi fluturimet kanë rënë në nivelet më të ulëta në historinë e saj.

Ai ka pezulluar gjithashtu ndërtimin e një terminali të pestë për të paktën dy vjet.

“Beteja me Covid-19 sapo ka filluar,” tha Changi Airport Group në raportin e tij vjetor. “E ardhmja duket e frikshme me situatën që nuk tregon shenja pakësimi të infektimeve.”

Rezultatet vjetore të kompanisë mbulojnë periudhën deri në fund të Marsit 2020. Kjo nuk përfshin pjesën më të madhe uljes drastike të numrit të pasagjerëve që kur u zhvillua pandemia në janar. Singapori ndaloi hyrjen dhe tranzitin e vizitorëve afatshkurtër në 23 Mars.

Por pasojat nga ato muaj ende kanë ende një ndikim të madh, duke zhdukur fitimet e mëparshme të krijuara gjatë pjesës më të madhe të vitit 2019. Fitimet ranë 36% në 435 milion S $ (319 milion $, 246 milion).

Për vitin 2020 Changi u votua aeroporti më i mirë në botë për të tetin vit radhazi, sipas renditjes nga analistët me bazë në Mbretërinë e Bashkuar Skytrax./Insajderi.com