Afrika e Jugut njofton masat e reja përderisa rastet me Covid kanë kaluar një milion

Afrika e Jugut njofton masat e reja përderisa rastet me Covid kanë kaluar një milion

Presidenti Cyril Ramaphosa ka njoftuar kufizime të reja më të ashpra të Covid, një ditë pasi Afrika e Jugut regjistroi më shumë se një milion raste Covid-19.

Mbledhjet e brendshme dhe të jashtme do të ndalohen, ndalohet ora e ndalimit nga 21:00 deri në 06:00 dhe ndalohet shitja e alkoolit.

Ramaphosa tha se vendi ishte në një pikë jashtëzakonisht të rrezikshme në pandemi dhe duhej ndërmarrë veprime.

Kohët e fundit autoritetet konfirmuan një variant të ri, me përhapje më të shpejtë të virusit ishte zbuluar në Afrikën e Jugut.

Disa spitale dhe qendra mjekësore kanë raportuar një rritje të madhe të pranimeve, duke i sjellë një tendosje të madhe burimeve.

Në një fjalim televiziv, Z. Ramaphosa tha se varianti i ri 501.V2 tani ishte vendosur mirë në Afrikën e Jugut dhe rritja e fundit e rasteve ishte një “shkak për një alarm të madh”./Insajderi.com

BBC News