Aksidenti i rëndë i cili ia ndryshoi jetën 4-vjeçares

Aksidenti i rëndë i cili ia ndryshoi jetën 4-vjeçares

Vajza katër vjeçe, gishtat e së cilës u lënduan nga një llambë drite e shpërthyer, mund të “luajë përsëri si një vajzë normale” me një dorë protetike.

Aubry Harper ishte dy vjeçe kur ajo pësoi dëmtimin në maj të vitit 2018.

Llamba që kishte në dorën e saj të djathtë, shpërtheu në pjesën më të madhe të gishtërinjve dhe duke lënë pjesën tjetër “të varur”, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Mjekët nuk ishin në gjendje të shpëtonin gishtat e saj dhe mbeti vetëm me pëllëmbë. Por pasi është pajisur me një dorë mekanike, ajo është në gjendje edhe një herë të vazhdojë me hobin e saj të preferuar.

Duke kujtuar ngjarjen traumatike, nëna e Aubry-t, Alesha, 36 vjeçe, tha: “Unë isha në dhomën tjetër dhe dëgjova një ulërimë”, kështu vrapova për të gjetur gishtat e saj që vareshin nga dora kudo.

Ne e thirrëm ambulancën dhe kur mbërritëm në spital mjekët dhe infermierët ishin tashmë jashtë duke pritur, ajo u dërgua me një helikopter në një spital për fëmijë në Alabama.

“Kur arritëm në spital ajo u përshpejtua në operacion, por për fat të keq pas tre orësh na u tha që ata nuk mund të shpëtonin asnjë gisht, përveç një pjese të saj rozë”. Për fat të mirë ata ishin në gjendje të shpëtonin pëllëmbën e saj.

Pasi Aubry ishte larguar nga spitali, familja u referua në një klinikë në New Jersey, ku ata filluan punën për protetikën e saj mekanike, e cila lëviz si një dore normale. Procesi zgjati rreth një vit, por tani ajo e ka ndryshuar jetën e saj, transmeton lajmi.net.

Pas aksidentit, Alesha ishte e shqetësuar se vajza e saj nuk do të mund të përdorte më përsëri dorën e djathtë. Ishte e mahnitshme kur zbuluam që ajo do të merrte një protetikë të mahnitshme falas, ne u ndiejmë sikur të kishte një shans të ishte përsëri një vajzë e vogël.

“Pas incidentit ajo u tremb për shumë gjëra, por përdorimi i shpinës së saj të dytë e ka bërë atë të ndjehet më mirë dhe më pak e mërzitur ose e hutuar për atë që ka ndodhur.”