Aktivistët nga Hong Kong deklarohen fajtor për mbledhjen e paligjshme gjatë protestave të vitit të kaluar

Aktivistët nga Hong Kong deklarohen fajtor për mbledhjen e paligjshme gjatë protestave të vitit të kaluar

Aktivisti i demokracisë në Hong Kong, Joshua Wong dhe dy kolegë të tjerë fushatë po përballen me mundësinë e burgut pasi u deklaruan fajtorë për mbledhjen e paligjshme gjatë protestave masive të vitit të kaluar.

Wong, Ivan Lam dhe Agnes Choë u paraqitën në gjykatë të hënën.

Wong tha se ai priste të shkonte në burg, ndoshta duke u përballur me pesë vjet pas hekurave.

Sidoqoftë, pasi veprat e pretenduara ndodhën para se Kina të miratojë një ligj të ashpër të sigurisë kombëtare në qershor, ata shmangën një dënim të mundshëm të përjetshëm.

Aktivisti i shquar zbuloi se ai vendosi të ndryshojë deklaratën e tij pasi bisedoi me avokatin e tij.

“Ne të tre kemi vendosur të pranojmë fajësinë për të gjitha akuzat,” u tha Z. Wong gazetarëve të mbledhur në gjykatë të hënën. “Nuk do të jetë për t’u habitur nëse sot më dërgojnë në paraburgim të menjëhershëm.”

“Ne do të vazhdojmë të luftojmë për liri dhe tani nuk është koha që ne t’i përkulemi Pekinit dhe të dorëzohemi”, shtoi ai.

Të tre u mbajtën në paraburgim deri në 2 dhjetor, kur ata do të dënohen./Insajderi.com

BBC News