Alexandria Ocasio-Cortez: ‘As nuk e di nëse dua të jem në politikë’

Alexandria Ocasio-Cortez: ‘As nuk e di nëse dua të jem në politikë’

Për një politikane që fitoi lehtësisht rizgjedhjen, Alexandria Ocasio-Cortez nuk duket shumë e etur për të vazhduar në zyrat publike.

“Unë as nuk e di nëse dua të jem në politikë”, tha ylli progresiv në një intervistë me The New York Times të shtunën, pasi demokrati Joe Biden fitoi zgjedhjet presidenciale.

Ocasio-Cortez diskutoi mbi “armiqësinë ekstreme” që idetë e saj janë përballur brenda partisë së saj, duke bërë që Times të pyesë nëse ajo do të konsideronte një kandidim për Senat.

“Unë vërtet nuk e di,” u përgjigj ajo. “Unë as nuk e di nëse dua të jem në politikë. Ju e dini, në të vërtetë, në gjashtë muajt e parë të mandatit tim, unë as nuk e dija nëse do të kandidoja për rizgjedhje këtë vit. ”

Ajo vazhdoi: “Janë të ardhurat. Është stresi. Dhuna. Dhe mungesa e mbështetjes nga partia juaj. Është partia juaj që mendon se jeni armik ”.

Ocasio-Cortez ka mbështetur masat agresive për të luftuar ndryshimin e klimës, për të promovuar kujdesin shëndetësor universal dhe shpërblimin e policisë. Pikëpamjet e saj e kanë bërë atë një shënjestër të shquar të Presidentit Donald Trump dhe GOP.

Ocasio-Cortez tha se ajo ndoqi rizgjedhjen për të provuar se lëvizja progresive ishte “e vërtetë”, dhe se kujdesi shëndetësor i garantuar ishte një mandat i vërtetë nga demokratët. Por ajo i karakterizoi shanset e saj për të qëndruar në arenën publike për të ndjekur këto synime si 50-50./Insajderi.com

BBC News