Alexandria Ocasio – Cortez kritikon Trumpin që e ka e quajtur AOC

Alexandria Ocasio – Cortez kritikon Trumpin që e ka e quajtur AOC

Alexandria Ocasio-Cortez ka tërhequr vëmendjen e Presidentit të SHBA Donald Trump dhe kolegët e tij meshkuj në Shtëpinë e Bardhë dhe Senatin, për nënçmimin e grave duke përdorur pseudonimet ose shkurtesat e tyre sesa titujt e tyre zyrtarë.

Në minutat e fundit të debatit përfundimtar presidencial të së enjtes mbrëma, Trump vajtoi “të majtën radikale” duke iu referuar Ocasio-Cortez dhe punës së saj në Green New Deal.

“Ata nuk dinë asgjë për klimën,” tha ai, “Unë dua të them se ajo ka një linjë të mirë gjërash, por ajo nuk di asgjë për klimën, dhe të gjithë janë duke kërcyer për AOC plus tre. Nuk është një plan real, kushton 100 trilionë dollarë. ”

Ocazio-Cortez menjëherë reagoi në Twitter duke thënë: “Në fakt është AOC plus 115 sepse kaq shumë anëtarë të Dhomës dhe Senatit kanë mbështetur legjislacionin më ambicioz të klimës në historinë amerikane”.

Të nesërmen në mëngjes, ajo bëri një postim tjetër duke thirrur republikanët për trajtimin e tyre ndaj grave: “Pyes veten nëse republikanët e kuptojnë sa reklamojnë mosrespektimin ndaj grave në debate kur ata vazhdimisht i quajnë gratë anëtare të Kongresit me pseudonime ose emra ndërsa përdorin tituj dhe mbiemrat kur u referohemi burrave me status. Gratë vërejnë. Përçmon shumë ”, tha ajo./Insajderi.com

Burimi: Dazed Magazine