Alexandria Ocasio Cortez mbledh 200.000 dollarë fonde për Covid përmes lansimit të një video loje

Alexandria Ocasio Cortez mbledh 200.000 dollarë fonde për Covid përmes lansimit të një video loje

Në tetor, Alexandria Ocasio Cortez luajti për herë të parë video-lojën misterioze të vrasjes virale Among Us, me ndihmën e vloggerit të majtë Hasan Piker dhe disa personaliteteve të tjera.

Duke tërhequr mbi 400,000 shikues përnjëherash, veprimi i saj u përshëndet si një mënyrë revolucionare për t’u angazhuar me votuesit përpara zgjedhjeve të vitit 2020.

Tani, transmetimi i drejtpërdrejtë i AOC-së ka provuar gjithashtu të jetë një mjet shumë efektiv për mbledhjen e fondeve. Me 28 nëntor, ajo u paraqit në Tëitch për transmetimin e saj të dytë të Among Us së bashku mee ContraPoints, dhe deputetin kanadez Jagmeet Singh.

Megjithatë kësaj here, AOC nuk po kërkonte mbështetje prej votuesve.

Në vend të kësaj, ajo synoi të mbledhë fonde për të mbështetur njerëzit e prekur nga pandemia e koronavirusit.

“Sot po përdor rrjedhën për të mbledhur fonde për qilarët lokale të ushqimit, ndihmën ligjore të mbrojtjes së dëbimit dhe organizatat e mbështetjes së komunitetit,” shkroi ajo në një tëeet menjëherë pasi njoftoi transmetimin.

Në fund, është e sigurt të thuhet se përpjekja për mbledhjen e fondeve ishte një sukses. Gjatë rrjedhës gjashtë-orëshe – e cila filloi “me një trill” – AOC raporton se shikuesit grumbulluan kolektivisht 200,000 dollarë./Insajderi.com

Dazed Magazine