Algjeri: Votimi për t’i dhënë fund pandershmërisë

Algjeri: Votimi për t’i dhënë fund pandershmërisë

Algjerianët po votojnë për një referendum që ka për qëllim të betonoj ndryshimet e bëra të mundshme pasi presidenti për një kohë të gjatë Abdelaziz Bouteflika u detyrua të japë dorëheqjen vitin e kaluar.

Por kundërshtarët thonë se kjo nuk i përket reformës themelore.

Koha e referendumit është e duhura.

Votimi do të ndodh në 1 nëntor, që është përvjetori i fillimit të luftës së pavarësisë së Algjerisë kundër Francës në 1954, një datë që qeveria e sotme zgjodhi për simbolikën e saj.

Kjo gjithashtu vjen ndërsa presidenti i Algjerisë është dërguar në Gjermani për kujdes mjekësor.

Shkaku i sëmundjes së tij nuk është bërë i ditur, por Presidenti Abdelmadjid Tebboune ishte vetë-izoluar dhe kaloi kohën në një spital ushtarak në Algjer pasi një numër ndihmësish dhe kolegësh të tij u infektuan me koronavirus./Insajderi.com

BBC News