Anija në kanalin Suez u zhbllokua – tani Egjipti kërkon 1 miliard dollarë

Anija në kanalin Suez u zhbllokua – tani Egjipti kërkon 1 miliard dollarë

Qeveria egjiptiane ka llogaritur një faturë prej 1 miliard dollarësh për të hequr anijen e ngarkesës MV Ever Given në Kanalin Suez, shkruan Daily News, transmeton Insajderi.

Transportuesi masiv ishte i bllokuar për gjashtë ditë, duke bërë që Egjipti të punojë gjatë gjithë kohës për të pastruar kanalin dhe për të zhvendosur anijen e cila ndaloi tregtinë globale dhe i kushtoi qeverisë egjiptiane miliona tarifa transiti dhe orët e punës që dëshiron të mbledhë.

“Kjo është e drejta e vendit”, tha Ossama Rabei, kreu i Autoritetit të Kanalit të Suezit, për lajmet e Egjiptit Sada ElBalad.

Sipas USA Today, Rabei tha se kapiteni i Ever Given, Chris Cillard, nuk ka bashkëpunuar me hetimin se si anija u bllokua ndërsa kalonte përmes kanalit javën e kaluar.

Anija nuk pritet të lejohet të vazhdojë udhëtimin e saj për në Roterdam në Holandë derisa të përfundojë hetimi.

Qeveria egjiptiane mund të shkojë aq larg sa të kapë anijen dhe ta vendosë ekuipazhin në arrest shtëpiak derisa të rimbursohen disa shpenzime. /Insajderi.com