Ankandi me sendet personale të Hitlerit nxit reagime të mëdha

Ankandi me sendet personale të Hitlerit nxit reagime të mëdha

Sendet personale të drejtuesve nazistë, në mes të të cilave edhe një kapele cilindrike e Adolf Hitlerit dhe një edicion luksoz i manifestit të tij politik “Mein Kampf”, u blenë për qindra mijëra euro në një ankand, që nxiti zemërim në Gjermani dhe jashtë vendit.

Kapelja cilindrike e Hitlerit u shit për 50 000 euro, ndërsa sendet dhe veshjet që i përkisnin të dashurës së tij, Eva Braunit, u shitën për mijëra euro.

Një blerës mori për 130 000 euro edicionin luksoz të “Mein Kampf”, stampuar me emblemën e partisë naziste, që i përkiste zyrtarit nazist, Herman Geringut.

Në ankand u paraqitën edhe plot veshje e sende personale të drejtuesve të tjerë nazistë, si Hajnrih Himler dhe Rudolf Hes.

Në katalogun e ankandit figuronin, gjithashtu, edhe një kontratë qiraje për një apartament në Mynih e Hitlerit dhe një palë syze dielli të përdorura nga një i akuzuar, për të shmangur dritën e prozhektorëve në gjykatën e Nurembergut, e cila gjykoi krimet naziste.