Antarktidë: Shkencëtarët zbuluan diçka që nuk e besonin kurrë

Antarktidë: Shkencëtarët zbuluan diçka që nuk e besonin kurrë

Shkencëtarët kanë gjetur jetë nën 915 metra nën akull në Antarktidë, duke sfiduar supozimin e tyre se asgjë nuk mund të jetonte në kushte të tilla, shkruan Insider, transmeton Insajderi.

Teoria e mëparshme ishte se jeta nuk mund të ekzistonte në një ekstremitet të tillë: pa ushqim, temperatura të ngrirjes dhe errësirë e plotë.

Krijesat u gjetën të bashkangjitura në një gur në detet e ftohta nën raftin e akullit Filchner-Ronne. Ekspertët nga Sondazhi Britanik i Antarktikut shpuan 871.728 metra akull dhe më pas 472 metra ujë përpara se të bënin zbulimin.

“Zona poshtë këtyre rafteve të akullit është ndoshta një nga habitatet më pak të njohura në Tokë”, tha Huw Griffiths, një nga shkencëtarët që bëri zbulimin.

“Ne nuk mendonim se këto lloj kafshësh, si sfungjer, do të gjendeshin atje”.

Rafti i akullit Filchner-Ronne është një shtresë masive akulli lundruese që shtrihet nga Antarktida.

Ai shtrihet në më shumë se 1,499,603 kilometra katrorë, por pak është zbuluar nën akull. /Insajderi.com