Antidepresantët mund të parandalojnë përkeqësimin e infektimit me COVID-19

Antidepresantët mund të parandalojnë përkeqësimin e infektimit me COVID-19

Fluvoksamina antidepresive duket se parandalon përkeqësimin e infeksioneve me COVID-19 dhe mund të mbajë pacientët, sugjeron një provë e bazuar në kërkime nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit në Virginia, shkruan Inside Nova, transmeton Insajderi.

Fluvoksamina – e përdorur gjerësisht për të trajtuar depresionin, çrregullimin obsesiv-kompulsiv dhe çrregullimin e ankthit social – është një lloj ilaçi i quajtur një frenues selektiv i rri-marrjes së seretoninës (SSRI).

Kjo klasë e barnave përfshin gjithashtu ilaçe të tilla si Prozac, Zoloft dhe Celexa.

Por ndryshe nga SSRI-të e tjera, fluvoxamine ka një bashkëveprim të fortë me një proteinë të quajtur receptori sigma-1, i cili ndihmon në rregullimin e përgjigjes inflamatore të trupit.

Duke ulur inflamacionin, fluvoksamina mund të parandalojë një përgjigje imune hiperaktive në pacientët me COVID-19. Kjo, nga ana tjetër, mund të zvogëlojë rrezikun e tyre për sëmundje serioze dhe vdekje. /Insajderi.com