Apple me plan radikal për sensorë të gishtërinjve

Apple me plan radikal për sensorë të gishtërinjve

Kur Apple lansoi iPhone X dhe pasardhësit e tij, dukej se funksioni Touch ID për iPhone ishte punë e kryer dhe se njohja e fytyrës për kompaninë do të ishte plotësisht e pranuar.

Megjithatë, aplikimet për patentë nga e kaluara tregojnë se Apple ende po studion qasje të reja dhe zgjidhje për sensorë të gjurmëve të gishtave.

Patenta e fundit, e zbuluar nga Patently Apple, mund të jetë një nga planet më ambicioze dhe radikale të kompanisë deri tani.

Për fillim, sensori i gjurmëve të gishtërinjve është mbajtur nën ekranin e pajisjes, por ndryshe nga rivalët e Apple që përdorin sensor ultrasonik, patenta e kompanisë sugjeron se vrima e kamerës e vendosur nën ekran mund të përdoret për skanimin e gjurmëve të gishtërinjve.

Patenta gjithashtu tregon se si zona e përdorur për skanim është mjaft e madhe dhe zë pothuajse të gjithë ekranin.

Kjo do të thotë që përdoruesit mund të vendosin gishtin në pothuajse çdo pjesë të ekranit për të kryer një skanim të skanimit.

Përveç sigurisë, patenta gjithashtu tregon se si funksioni mund të përdoret për të monitoruar shenjat vitale shëndetësore.

Tani për tani, nuk ka asnjë garanci se patenta do të implementohet në një produkt të veçantë të Apple, por kjo është dëshmi se prodhuesi ka plane për ndryshime në këtë fushë.